Garanții


Toate produsele comercializate de către site-ul nostru, sunt noi și beneficiaza de garantiile legale privind conformitatea produselor. 

Rame de vedere și ochelari de soare: 24 de luni în condițiile utilizării corespunzătoare sau termenul specificat în certificatul de garanție. Termenul de garantie decurge din momentul primirii produsului.

Garanția acordată de către furnizor se referă exclusiv la deficiențe ale produselor determinate de defecte de fabricație sau vicii ascunse, descoperite în condițiile unei întrețineri corespunzătoare a produselor. Deteriorări ale produselor precum zgârieturi, fisuri, spărturi, rupturi, deformări nu sunt acoperite de garanție, fiind considerate rezultate ale unei întrețineri necorespunzătoare de către Cumpărător, aspect care va atrage de la sine pierderea garantiei produselor. 

Constatarea defectelor și a cauzelor acestora se va face la sediul vânzătorului si/sau dupa caz, la sediul producatorului. Clientul va trimite solicitarea privind garantia produselor către adresa de e-mail comenzi@legendoptic.ro 

Garantia produselor se ofera in baza facturii electronice emise.

Dupa ce vom primi produsul de la Cumpărător pentru care se solicita acordarea garantiei, LEGEND OPTIC:

1) va analiza solicitarea clientului 

2) ii va confirma  acordarea sau nu a garantiei, (prin intermediul e-mail-ului introus de către Cumpărătorin site)

Daca podusul face obiectul garantiei, acesta va fi inlocuit cu același produs nou sau se vor inlocui partile defecte cu altele noi. 

Daca produsul defect nu mai este pe stoc, acesta va fi inlocuit cu un altul la alegere. In situatia in care nou produs are o valoare mai mare, se va achita diferenta de către Cumpărător. Altfel, daca valoarea noului produs este mai mica, LEGEND OPTIC va returna diferenta Cumpărătorului in cont sau ramburs.

Termenul de rezolvare a reclamatiilor pentru produsele aflate in garantie este de 14 zile.

Garanția de livrare

Livrarea produsului sau produselor comandate se face în cel mai scurt timp de luni pana vineri, dupa cum urmeaza

1) produse aflate pe stoc (rame sau ochelari de vedere fără dioptrii ) - termen 72 de ore de la momentul confirmarii comenzii;

2) produse ce implica lentile cu dioptrii – termenul variaza in functie de tipul de lentile.

Mai exact: 

lentile stoc, dioptrii normale – produsul va respecta termenul standard agreat, respectiv 72 de ore;

lentile de fabrica, dioptrii mai speciale/ dioptrii mari – produsul nu va respecta termenul standard agreat, acesta putand fi prelungit și pana la 30 de zile, in functie de tipul de lentile ales (subtiate, progresive etc) Termenul de livrare va fi mentionat la momentul plasarii comenzii, inainte de finalizarea ei, pentru a lua la cunostinta de termenul comunicat si implicit, pentru acceptarea acestuia.

Garanția de adaptare

Îți oferim garanția că ochelari de vedere vor fi conform cu prescripția ta transmisa către noi prin intermediul site-ului. Daca prescriptia a fost realizata la unul dintre specialistii nostri, si nu are mai mult de de 6 luni de zile, iti vom acorda o garantie de acomodare pentru orice produs comandat de pe www.legendoptic.ro.

Pentru a beneficia de garantia de adaptare trebuie să fie indeplinite urmatoarele conditii:

1. Cumpăratorul a achizitionat ochelarii de vedere de la Legend Optic

2. Cumpăratorul a beneficiat de control de specialitate oferit de Legend Optic;

3. Cumpăratorul prezinta toate plicurile, documentele si certificatele trimise in colet la momentul expedierii cat și o prescritie parafata de către unul dintre specialistii Legend Optic.

Garantia de adaptare nu se aplica pentru prescriptiile medicale ce nu au fost efectuate de către LEGEND OPTIC. Astfel, Legend Optic nu poate fi facuta raspunzatoare pentru neadaptarea lentilelor si a dioptriilor recomandate de terte parti.

In cazul comenzilor de ochelari de vedere cu lentile progresive, producatorul lentilelor ofera o garantie de adaptare ce consta in inlocuirea lentilelor progresive cu 2 perechi de lentile pentru vedere distanță/vedere aproape. Mai exact, daca dupa o perioada de 30 de zile Cumpăratorul nu adapteaza nicicum lentilele progresive, acesta va primi de la producator:

1 set de lentile de distanță, cu acelea și tratamente/ filtre, nivele de subtiere precum lentilele progressve initial comandate

1 set de lentile de aproape, cu aceleasi tratamente/ filtre, nivele de subtiere precum lentilele progresive initial comandate

Montarea lentilelor este asigurata GRATUIT de către LEGEND OPTIC.

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.