Lentile

Bifocale

Progresive

lentile - tipuri de lentile

  • Lentilele de plastic sunt considerate mai bune decat lentilele de sticla deoarece sunt mai usoare, se sparg mai greu si in cazul in care se sparg, nu taie ca sticla. Pentru lentilele de plastic exista tratamente de durificare, antireflex, oleofob (anti aburire). Pentru dioptrii mari sunt disponibile lentile cu indice mare de refractie, rezultand lentile mai usoare, mai subtiri si mai estetice.

  • Lentile din policarbonat se zgarie greu si sunt extrem de dure oferind o protectie foarte mare in cazul unui traumatism in zona ochilor. Sunt cu 20% mai usoare si mai subtiri decat lentilele din plastic si de 12 ori mai rezistente la soc. Aceste lentile sunt recomandate purtatorilor de ochelari care practica sporturi ca tenis, patinaj, bicicleta, etc., sau cei care practica diverse meserii unde exista un risc crescut de “a-i sari ceva in ochi” sau de traumatisme in zona fetei.

  • Lentile fotosensibile (fotocromice), care se coloreaza in functie de intensitatea radiatiilor UV din atmosfera, oferind un confort vizual ridicat

  • Lentile pentru calculator, ofera un confort sporit celor care lucreaza la calculator mai mult de 4 ore pe zi cat si in mediile cu lumina artificiala (neon).

  • Lentile bifocale. Corecteaza atat vederea de aproape (in partea de jos a lentilei), cat si pe cea de departe (in partea de mijloc si de sus a lentilei). Sunt recomandate celor care poarta ochelari pentru vederea de departe. Dezavantajul este ca vederea intre 33 cm si 5 metri nu este clara.

  • Lentilele progresive va ajuta sa vedeti bine la orice distanta, fara sa scoateti sau sa schimbati ochelarii. Dezavanjatul: este nevoie de o perioada de adaptare pentru a vedea bine cu ele.

Va oferim lentile de ochelari: Legend Optic, Hoya, Rodenstock, Ital-Lenti, Essilor, Zeiss, Triq, etc.
Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati.